ARVOT JA VASTUULLISUUS

Paikallisuus ja kotimaisuus

Avoimmuus ja vastuullisuus

Ainutlaatuisuus ja ammattitaito

Paikallisuus ja kotimaisuus ovat alusta lähtien olleet toimintamme perusta. Tunnemme tuotteiden tekijät – ihmiset brändien takana, ja tiedämme heidän jakavan samanlaiset arvot kanssamme.

 

Vaalimme pitkäaikaisia yhteistyökumppanuuksia – mikä jo sinänsä on yksi keskeisimmistä arvoistamme. Tutut yhteystyökumppanit ja kotimainen tuotanto takaavat sen, että tunnemme myös olosuhteet, joissa tuotteet valmistetaan: Voimme luottaa siihen, että työntekijöille maksetaan asianmukaista palkkaa sekä työolosuhteet ja -turvallisuus ovat kunnossa, ja että tuotannossa noudatetaan myös korkeita ympäristösäädöksiä ja -normeja.

 

Kotimaisuus luo perustan vastuullisuudelle. Valikoimamme tuotteet ovat aidosti
kotimaisia: Ne eivät ole ainoastaan suunniteltu, vaan myös valmistettu Suomessa.
Yksittäisissä, mutta hyvin perustelluissa, poikkeustapauksissa tuotanto saattaa olla myös EU-maissa Suomen lähialueilla, kuten Ruotsissa tai Baltian maissa.

 

Asianmukaisten työolojen lisäksi kotimaisuus ja paikallisuus takaavat myös tuotteiden hiilijalanjälkeä pienentävät lyhyet kuljetusmatkat sekä turvalliset ja testatut raaka-aineet. Jalometallien osalta myymämme tuotteet kuuluvat Tukesin valvonnan piiriin, ja vastaavaa turvallisuutta edellytämme myös muiden materiaalien osalta.

Mainoa Craft & Design Rovaniemi - Arvot ja vastuulisuus
Mainoa Craft & Design Rovaniemi - Oikku Sagat

Vastuullisuus ei ole erillistä toimintaa, vaan se on kaiken perusta, joka näkyy arjen tekemisissämme ja päivittäisissä toiminnoissamme niin sosiaalisena, ekologisena kuin taloudellisenakin vastuullisuutena. Vastuullisuus on meille myös jatkuva prosessi, joka ei koskaan tule valmiiksi. Pyrimme kehittämään ja laajentamaan vastuullisuusajattelua sekä mahdollisuuksien, että ympäröivästä yhteiskunnasta ja ajasta nousevien uusien näkökulmien mukaan – ja niiden mukaisiksi.

 

Kuten vastuullisuus, myös avoimmuus on toimintamme keskiössä. Kerromme avoimesti mistä tuotteet tulevat ja kuka ne on tehnyt. Useimmiten pystymme jopa nimeämään niiden valmistajat – ihmiset tuotteiden takana eivät häviä pitkien alihankintaketjujen taakse.

Henkilökuntamme on osaavaa ja ammattitaitoista, ja meillä on pitkä ja monipuolinen kokemus niin korualalta kuin myös laajemmin käsityömuotoilun saralta. Ainutlaatuisen valikoimamme tuotteet tulevat myös ammattitaitoisilta, pitkän koulutuksen omaavilta muotoilijoilta ja käsityöläisiltä. Haluammekin olla osaltamme tukemassa ja kehittämässä käsityö- ja muotoilualan yrittäjyyttä ja ammattimaista toimintaa tarjoamalla myyntikanavan heidän tuotteilleen.

 

Pienenä paikallisena toimijana pystymme toimimaan joustavasti ja asiakaslähtöisesti. Valitsemalla kotimaista lähituotantoa, tuet paikallista yrittäjyyttä ja pieniä kotimaisia käsityö- ja muotoilualan yrittäjiä.

Mainoa Craft & Design Rovaniemi - Oikku Sagat 2
Mainoa Craft & Design Rovaniemi - Kunkut Milja

MEISTÄ

Mainoa CRAFT & DESIGN on syntynyt vuonna 2008 tarpeesta ja halusta luoda korkeatasoinen ja ajanhenkinen paikallisen ja kotimaisen designin ja taidekäsityön myymälä Rovaniemelle – niin omille kuin kollegojenkin tuotteille.

Alusta lähtien toimintamme kivijalka, joka kantaa edelleen, on ollut tuotteet, jotka kestävät aikaa samalla uudistuen ja eläen ajassa, iloa ja huumoriakaan unohtamatta. Moni valikoimamme tuotteiden suunnittelijoista ja valmistajista on ollut mukana alusta lähtien. Silti valikoima uudistuu jatkuvasti, ja uusia tekijöitä ja merkkejä on tullut mukaan – ja tulee jatkossakin.

Kesällä 2020 Mainoa CRAFT & DESIGN ja pitkänlinjan rovaniemeläinen kultasepänverstas Taigakoru yhdistivät myymälänsä kauppakeskus Rinteenkulmassa samaan liiketilaan. Ympyrä sulkeutui Mainoa CRAFT & DESIGNin yrittäjän Irma Annanpalo-Tuiskun ottaessa vastuun myös ensimmäisen työnantajansa, silloin Miessi-nimellä toimineen, Taigakorun myymälästä. Nyt Taigakorun alkuperäisten yrittäjien jäätyä eläkkeelle, yhteistyö jatkuu uusien yrittäjien kanssa Taigakorun jälleenmyyjänä Rovaniemellä. 

Yli 15 vuoden aikana Mainoa CRAFT & DESIGN on vakiinnuttanut paikkansa laadukkaan kotimaisen ja paikallisen designin myymälänä Rovaniemellä.

”Ennen koronaa kirjoittamani tekstin, jossa totesin ’olevani iloinen – ja ehkä vähän ylpeäkin – siitä, että voin tarjota toimeentuloa tuovan myyntikanavan juurikin pienille kotimaisille käsityö- ja muotoiluyrityksille, joista useimmat ovat yksinyrittäjiä’, voisi nyt koronan jälkeisessä ja muutenkin aiempaa epävarmemmassa maailmassa muuttaa muotoon: Olen entistä iloisempi, mutta myös kiitollinen siitä, että saan jatkaa tätä työtä edelleen. Kiitos siitä kuuluu sekä asiakkaillemme että monille hienoille yhteistyökumppaneillemme – ilman teitä ei olisi meitä!”

 

Mainoan yrittäjä muotoilija Irma Annanpalo-Tuisku Lapin yliopistosta valmistunut taiteen maisteri, mutta myös kiviseppä-artesaani. Hänellä on myymälän lisäksi pieni puutyöstökoneilla ja työkaluilla varustettu verstas, jossa hänen suunnitelemansa Mainoa DESIGN -tuotemerkin puukorut valmistetaan.

Irma Annanpalo-Tuisku - Mainoa Craft & Design Rovaniemi